Over Daniëlle

Binnen het onderwijs krijgt lang niet iedereen de juiste hulp en duurt het aanvragen van de juiste zorg vaak enorm lang. Te lang, als je het mij vraagt. Bovendien is stil zitten niets voor mij. Ik ben iemand die altijd in beweging is. In mijn werk ben ik geen marathonloper, maar een sprinter. Signaleren wat verbeterd kan worden, gestructureerd werken aan een opgesteld plan en in hoog tempo schakelen met de juiste personen en instanties. Ik weet aan welke knoppen ik moet draaien om de kwaliteit van het onderwijs binnen een school te versterken en hoe ik schoolleiding, leerkrachten en onderwijsondersteuners hierbij kan ondersteunen.


Op de Pabo specialiseerde ik mij in ‘speciale zorg’. Dit bleek een goede keuze, want ik ontdekte dat mijn hart ligt bij het speciaal onderwijs. Ik heb een aantal jaren voor de klas gestaan in het speciaal onderwijs (cluster 4). Dit beviel me erg goed, omdat er binnen bepaalde kaders veel vrijheid is om dingen zelf in te vullen. Ter uitbreiding van mijn taken kreeg ik de verantwoordelijkheid over leerlingen uit andere groepen waarbij het niet goed liep. Ook kwamen leerlingen die na lang thuiszitten voor het eerst weer naar school kwamen, bij mij in de klas. Dit gaf mij enorm veel voldoening, maar het was mijn droom om voor mezelf te werken. Vanuit mijn ervaring in het S.O. en mijn passie voor het onderwijs, richtte ik Merx Instituut op. 

 

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo behaalde ik na de Pabo een master in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en volg ik momenteel de studie Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit. Dit geeft me het stukje verdieping dat nodig is om de beleidsmatige kanten van het onderwijs uit te voeren. 

 

“Daniëlle is een duidelijke, gestructureerde leerkracht die weet welke aanvullende ondersteuning leerlingen in haar klas nodig hebben. Daarnaast is Daniëlle ook zeer waardevol als lid van een team. Ze doet actief mee aan scholing en ontwikkeling en denkt graag mee met beleidsvraagstukken die er zijn binnen de school. Met de achtergrond die Daniëlle heeft, onderwijskunde, lukt het Daniëlle goed om een gefundeerde mening en bijdrage te vormen.” – Edith Meijering 


Benieuwd wat ik voor uw school kan betekenen? Neem contact met mij op voor een kennismaking.