Merx Instituut is ontstaan door mijn passie voor het onderwijs. Op de Pabo heb ik mij gespecialiseerd in 'speciale zorg'. Dit bleek een goede keuze want mijn hart ligt in het speciaal onderwijs. Aansluitend heb ik succesvol een vierjarige NLP opleiding afgerond. Vandaag de dag ontwikkel ik mijzelf nog steeds en volg onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit. Deze studie is een mooie aanvulling om beleidsmatige kanten van het onderwijs uit te voeren.

Vanuit de Open Universiteit werk ik mee aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. De dossier waar ik mede over ga, zijn het beheers- en bestuursreglement, studeren met een functiebeperking, het onderwijs- en examenreglement en de kwaliteitsafspraken gefinancierd vanuit OCW. Ik doe dit vanuit de Studentenraad, waar ik voor de tweede maal voor gekozen ben. Daarenboven werk ik aan een beleidsplan voor een school in het speciaal onderwijs.

Op onderwijskundig gebied doen wat nodig is, om het onderwijs beter, efficiƫnter en vooral mooier en makkelijker te maken. Dat is de rode draad. Daar word ik blij van!

Daniƫlle Merx